Doornbosch BPI - Inspiratie voor verandering

De behoefte aan outplacement kan vele oorzaken hebben

Onderlinge overeenstemming tussen werkgever en medewerker, ontslag, reorganisatie, individueel of als groep. Hoe dan ook, afscheid nemen is vaak moeilijk en degene die het overkomt staat voor een grote verandering. Maar naast het moeten verwerken en accepteren van de situatie, is er ook een positieve kant. Het zoeken naar een nieuwe baan biedt iemand de kans om te gaan voor wat hij of zij echt wil, om te kijken wat echt bij hem of haar past. De uitkomst van een outplacement traject kan heel goed een vergelijkbare functie in een andere organisatie zijn, het kan ook een heel nieuwe carrière zijn.

Outplacement bij Doornbosch is maatwerk omdat geen twee personen gelijk zijn en geen situaties dezelfde. Een outplacement traject varieert van een doorlooptijd van vier maanden tot onbeperkte begeleiding.

Fases outplacement traject

Een outplacement traject bestaat bij ons altijd uit een mix van de volgende fases:

  • Hulp bij verwerking en acceptatie van de ontstane situatie
  • Loopbaanoriëntatie dmv gesprekken en opdrachten
  • Zelfanalyse eventueel aangevuld met assessment of psychologisch onderzoek
  • Arbeidsmarkt verkenning en advisering
  • Netwerk- en sollicitatie ondersteuning
  • Netwerkbijeenkomsten en workshops
  • LinkedIn profiel en andere social media perfectioneren
  • Vaardigheidstraining en coaching
  • Coaching tijdens de eerste drie maanden in de nieuwe baan

De keuze voor de samenstelling van een outplacement traject maakt de consultant samen met u of met uw medewerker binnen de beschikbare (budgettaire) ruimte. Ook wanneer het om meerdere personen uit een zelfde organisatie gaat, leveren wij moeiteloos maatwerk in outplacement.

Sommigen mensen vinden binnen een 4 maanden een nieuwe baan in hetzelfde vakgebied, anderen hebben meer tijd nodig om bewust een nieuwe richting in te slaan en moeten daarna nog een aantal maanden solliciteren voor zij hun ideale baan hebben gevonden. Welke invulling uw outplacement traject moet krijgen zodat het ‘t meest geschikt is voor u of uw medewerker(s) hangt af van meerdere factoren.

De beste manier om hier achter te komen is contact met ons opnemen om uw vraag of situatie voor te leggen. U wordt dan zo spoedig mogelijk gebeld en ontvangt de gewenste informatie of brochure over outplacement toegestuurd.

Onder uw aandacht

Informeel beïnvloeden door Doornbosch BPI

Training

Persoonlijk leiderschap en invloed

Wie in deze snel veranderende tijden invloed wil kunnen blijven uitoefenen op zijn omgeving en organisatie, zal verantwoording moeten nemen voor zijn eigen ontwikkeling en moeten investeren in persoonlijk leiderschap. >>


Loopbaan na Politiek Doornbosch BPI

Loopbaan na politiek

Loopbaan coaching voor politieke ambtsdragers

Doornbosch Loopbaan verzorgt al jaren outplacement, coaching en loopbaanbegeleiding voor politiek ambtsdragers zoals wethouders, burgemeesters en Tweede Kamer leden. >>

Disclaimer | Sitemap | (c) Doornbosch Loopbaanmanagement 2016